NC-Websites
NC-Websites
 

Historie

Van dochter naar een volwassen zelfstandige organisatie, Beach Soccer Blauwestad. De jonge organisatie is ambitieus en wil het kampioenschap uitbreiden tot een niet meer weg te denken groot sportevenement in Nederland. De laatste jaren heeft de organisatie zich ontwikkeld en groeit het toernooi zowel in de breedte als in de diepte. Daarbij wordt het geholpen door een grote schare vrijwilligers en een groot aantal sponsors.

Wedderbergen

Op het strand in recreatiegebied De Wedderbergen organiseerde Stichting Strandvolleybal Westerwolde, al 27 jaar organisator van het fameuze strandvolleybal, op 19 juni 2010 voor het eerst een beach soccer kampioenschap. De heren van z.v.v. W.M.C. uit Winschoten kroonden zich tot de eerste kampioen van het toernooi.

In 2012 veranderde er veel. Naast de heren senioren strijden ook dames om de titel "Open Gronings Beach Soccer Kampioenschap (OGBSK)."  De eer van eerste dameswinnaar gaat uit naar de dames van W.T.O.C. uit Friesland. Nieuw dit jaar was de introductie van de Antonin Panenka-prijs, een penalty bokaal.

Blauwestad

Het aantal deelnemers stijgt en dus moet de organisatie op zoek naar een nieuwe locatie. Het strand van de Blauwestad blijkt erg geschikt te zijn voor de toekomst wensen van de organisatie. Vanaf 2013 vindt het toernooi dan ook plaats aan de noordrand van het Oldambtmeer, bij het dorp Midwolda. 

Lustrumeditie 2014 / Open Nederlands Beach Soccer Kampioenschap

Met ingang van de lustrumeditie is een meerjarige sponsorovereenkomst afgesloten met Projectbureau Blauwestad. Een samenwerking waarmee de organisatie zeer content is. Om het toernooi meer kracht te geven is de organisatienaam gewijzigd in: Beach Soccer Blauwestad.

Hier aansluitend is de stap gezet om de huisstijl te veranderen. Een verfrissende look met als toppunt een nieuw ontworpen logo. Een logo dat de ambitie van Beach Soccer Blauwestad uitstraalt, maar zonder dat het de afkomst verloochent. De kleuren blauw, geel en rood komen in het logo terug. Het zijn dezelfde kleuren als in het logo van grote broer Strandvolleybal Wedderbergen, waarmee die zich sinds 1988 succesvol presenteert.

Nog een essentiële stap: In de voorgaande jaren kwalificeerden de Blauwestad kampioenen zich voor het NK Beach Soccer in Scheveningen, georganiseerd door de KNVB. De KNVB heeft echter besloten om vanaf 2014 te stoppen met de tak beach soccer, om zich meer te kunnen concentreren op haar kerntaken. Na overleg met de nationale voetbalbond kunnen wij met trots aankondigen dat de strijd in de Blauwestad gaat om de titel "Open Nederlands Beach Soccer Kampioenschap". Naast de strijd voor de heren en dames vindt op de vrijdagavond voor het eerst het Open Nederlands Kampioenschap Beachsoccer voor D-pupillen en G-voetballers plaats.

De eerste kampioen bij het G-voebal is Drenthina en bij de D-pupillen gaat de eer naar fc Ter Apel'96. Bij de heren wint voor de derde keer z.v.v. W.M.C.

Naast alle vooruitgang stopt een extra prijs. Besloten is om de strijd om de Antonin Panenka-prijs te beëindigen.

Groei 2015 - 2016

Vanaf 2015 draait het toernooi zich al warm aan de vooravond van het kampioenschap. Bedrijven strijden in de bedrijvencompetitie om de sportieve eer. Een ideale gelegenheid om plezier en netwerken te combineren. Ook nieuw is de toevoeging van de B-junioren aan het hoofd toernooi. vv W.V.V. b1 is de eerste kampioen geworden in de categorie.

In 2016 opnieuw uitbereiding van het programma: E-pupillen en Meisjes. vv HSC (meisjes) en vv W.V.V. gaan als trotse winnaars naar huis. Daarnaast wint voor de derde keer bij de dames Oranje Nassau.

Professionalisering

In 2017 is pas op de plaats gemaakt waardoor er geen nieuwe categorieën zijn toegevoegd. Dit met als doel het verbeteren van de kwaliteit en de focus wat minder te leggen op de kwantiteit. Er is veel werk verricht om de totale uitstraling naar een volgend level te krijgen. Dat het aantal deelnemende teams alsnog doorgroeide naar 84 was vanzelfsprekend mooi meegenomen. Net als bij het veld- en zaalvoetbal veranderde de jeugd categorieën in JO en MO: JO 17, MO 17, JO 13 en JO 11.

Voor 2018 zet de organisatie de ingezette professionalisering door. Belangrijke schakel is hoofdsponsor BANO en wij zijn blij te melden dat veld 1 nu HOOFDVELD BANO heet.

Bovendien zijn wij verzekerd van twee nieuwe kampioenen in de categorieën  MO 15 en JO 15.

Beach Soccer Blauwestad zit lekker in haar vel en voelt zich ook steeds meer gesteund door de omgeving. Het aantal teams neemt steeds verder toe, kwalitatief is het toernooi steeds beter gevuld met ploegen afkomstig uit verschillende provincies. De organisatie heeft veel zin in 2018 en kijkt enorm uit naar de komende editie.

Kampioenen

JaarHerenDamesJO 17MO 17JO 15MO 15JO 13JO 11G-teams 
2010 z.v.v.W.M.C. (Winschoten)  - - -  -
2011 Viboa (Winsum)  - - - -  -
2012 Muntendam W.T.O.C. ( Oudwoude) - - -  -
2013 z.v.v. W.M.C. (Winschoten) Oranje Nassau (Groningen) - - - -  -
2014 z.v.v. W.M.C. (Winschoten) vv Hunsingo - fc Ter Apel '96 d1 - Drenthina
2015 Harkemase Boys Oranje Nassau (Groningen) W.V.V. b2 - - Reiderland d1 - Drenthina 
2016 M.O.V.V. Oranje Nassau (Groningen) VVS vv HSC (1) - - vv Noordster W.V.V. -
2017 M.O.V.V. vv Muntendam vv W.V.V. team 4 sc Franeker 1 - - vv Heiligerlee sjo AWC -
2018 ? ? ? ? ? ? ? ? -